Verslag Concertreis Ellwangen (Duitsland) 2017

5 daags Reisbericht GKZ St. Caecilia naar Ellwangen a/d Jagst. 2017

Klik op deze link om een foto impressie te bekijken

G.K.Z St.Caecilia P&P Schaesberg was van 20 juli tot 24 juli 2017 te gast in “Hotel Olga” in Ellwangen om de “Heimattage” in ramen der Europäische gedachte mee te vieren.
Gastfreundschaft:
Om deze “Heimattage te beleven en mee te vieren waren ook andere landen uitgenodigd: Frankrijk (Langres) Italië (Abbiategrasso) Kroatien (Novska) en ons koor. Nederland ( Schaesberg)
Een uitnodiging van het eens in Ellwangere zangkoor “Frohsinn, waar nog steeds de contacten mee bestaan. En zo kwam het Caecilia koor aan een uitnodiging om die “Ellwanger “Heimattage” luister bij te zetten en na de nodige voorbereidingen werd de reis begonnen.
Donderdagmorgen 20 juli:
Stond iedereen gepakt en gezakt op de markt in Schaesberg te wachten op de bus die het gezelschap naar Ellwangen zou brengen.
Met onderweg de nodige sanitaire pauzes, om de inwendige mens te versterken, met de nodige files onderweg kwamen we eindelijk aan in “Hotel Olga”. de sleutels werden overhandigd en na geïnstalleerd te zijn, begaf zich iedereen naar de eetzaal, waar we genoten van een lekker Mediterrane avondeten. “Met lekkere sla als voorgerecht”.
Het was mooi weer, en de “Biergarten” was vlug gevonden, onder het genot van een biertje / wijntje / cocktail /  was de avond niet meer stuk te krijgen. Vrijdagmorgen 21 juli:
Na het ontbijt, vertrok de bus richting Rotenburg an der Tauber, deze dag kon door iedereen zelf worden ingevuld.
Er was veel te zien en te beleven, mooie vakwerkhuizen, de eeuwigdurende Kerstmarkt, de stads muur kon bewandeld worden en iedereen heeft deze dag volop kunnen genieten. Tegen 16.00uur vertrok de bus weer richting Ellwangen, waar om 18.30 uur weer een heerlijk avondeten werd opgediend, niet te vergeten weer een lekker voorgerecht “een heerlijke Salade” aansluitend werd de Biergarten opnieuw opgezocht tot in de vroege uurtjes.
Zaterdagmorgen 22 juli:
na een goed ontbijt bezochten we de fantastische “Abdy Neresheim” een geweldige mooie kerk, er werd tekst en uitleg gegeven over het verleden, de gebouwen rondom ect. en onze gastvrouw wist iedereen te boeien met haar verhaal over dit gebouw.
een hele ervaring rijker stapte we in de bus, werd het tijd voor onze eerste uitvoering die avond, waar wij uiteindelijk voor gekomen waren.
Na de nodige inspecties en inspelen op het orgel, werd er ingezongen, en kon de H. Mis beginnen in de mooie Wahlfahrtskichen zu Ellwangen, een rondleiding na de mis, achter het Altaar liet ons de mooie altijd durende “Kerststal” en de Maria kapel bewonderen. Ook hier weer een prachtige kerk.
in het tegenover gelegen gebouw werd het “Avondconcert” gegeven in ramen der “Krankenwoche” voor de daar aanwezige gasten van de Maltezer orde. Het koor werd met veel enthousiasme ontvangen, en al vlug was het een heel gezellige sfeer, de gasten zongen de liederen die ze kende mee, en er werd om “eine zugabe” gevraagd waar we graag aan voldeden, na een kleine pauze met “Imbiss” werden nog enkele bekende en leuke melodieën gespeeld begeleid door Harry aan de Piano, ook Sandy moest handtekeningen uitdelen. De avond kon niet meer stuk, en iedereen ging met een goed gevoel terug de bus in, we hadden nog langer kunnen zingen, maar zoals aan alles komt ook hieraan een einde. Thuis werd nog de Biergarten bezocht en geëvalueerd.
Zondagmorgen 23 juli:
De grote dag: de Basilika St.Vith lag op een sprong van het Hotel af, er waren veel gasten van de verschillende landen aanwezig, en zoals de krant schrijft “was het een besonderes Erlebnis de Festgottesdienst in de Basiliek”. De gezangen klonken prachtvol door de gehele kerk. (daar doen we het toch voor) een geweldig applaus was de beloning. Op het kerkplein werden we meermaals aangesproken op ons zingen. Na dit overweldigend succes was de dag vrij te besteden, veel leden gingen naar het Ellwanger Schloss waar de “Heimattage gevierd werden met “Ochs am Spies” het nodige gerstenat niet te vergeten, en voor iedereen wat wils, voor jong en oud. Om 18.30 uur werd de laatste maaltijd geserveerd, en je wilt het niet geloven maar het voorgerecht was een “overheerlijke Salade” waarom ook niet, na het eten werd er nog een gezellige avond van gemaakt. We dansten de “Zorba de Griek”, meegedanst door het aanwezige personeel, Dimetri heeft de nodige glaasjes bijgevuld en rondgebracht, Harry & Sandy namen plaats aan de Piano, en Henk was de voorzanger wat een groot succes werd. Ook hier weer een geweldige sfeer tot in de late/vroege uurtje.
Maandagmorgen 24 juli:
Helaas aan alles komt een einde, zo ook aan deze mooie en gezellige dagen, het  weer was ons genadig in die dagen, maar bij vertrek regende het. De bedoeling was om Dinkelsbuhl nog te bezoeken maar dat hebben we niet gedaan, in plaats daarvan zijn we naar het Museum geweest in Sinnsheim, Techniek / Auto’s Vliegtuigen / ect.. Ook een mooie afwisseling. Om het hele plaatje compleet te krijgen hebben we in Nieuwstad / Wied, een afscheid diner gehad. Het eten was bijna weer zoals thuis. Wat dachten jullie van een voorgerecht vooraf een heerlijke soep daarna jawel……….. maar alles in alles een goed eten.

De laatste loodjes wegen het zwaarst, er werden nog enkele meldingen en bedankjes doorgegeven, niet te vergeten onze chauffeur Wiel, die het mogelijk maakte dat we overal terecht konden, en steeds in overleg ging om wat te doen. Wiel bedankt voor alles. Het echte einde kwam in zich toen de achterblijvers ons stonden op te wachten op de markt in Schaesberg en iedereen hopelijk voldaan kan terug kijken op een fijne koorvakantie.
Een woord van dank aan:
Sandy die van de gemaakte foto’s een leuk filmpje heeft gemaakt, door iedereen te bekijken op You-Tube. Ook de heren Jo en Willem, voor de extra reis die ze maakte om toch aanwezig te zijn bij het koor en hun stem te laten horen, Harry ook bedankt voor het meegaan en bij/inspringen als Organist,

Bedankt aan allen.

Netty

 

 

Top